fbpx
Beëdiging ressortsraadleden Boven-Suriname en Boven-Saramacca

GFC NIEUWS- Zeventien ressortsraadsleden (RR leden) van het Boven-Surinamegebied en zeven uit het Boven-Saramaccagebied, mochten deze week hun bereidverklaring in ontvangst nemen na te zijn beëdigd.

De plechtigheid vond plaats op het commissariaat van districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe te Pokigron.

De bewindsman sprak de aanwezigen, na de beëdiging kort toe. Hij gaf de leden te kennen dat er grote verantwoordelijkheden gepaard gaan met het uitoefenen van de taak als ressortsraadslid. Belangrijk is dat de leden zich zullen inzetten om beide gebieden verder tot ontwikkeling te helpen brengen als werkarmen van de regering. “U zit dichter bij de mensen. Zet u zich in voor uw mensen en weest u dienstbaar voor de samenleving. Verschuil je niet achter allerlei foefjes”, aldus Jeroe.

In een vraaggesprek met Tietia Elomond, kapitein van het dorp Nieuw Jacob Kondre tevens nieuwbakken RR-lid van het Boven-Saramacca gebied, gaf zij te kennen dat zij als geen ander weet wat de problemen zijn van de mensen binnen dat gebied. Zij zal, samen met haar ambtsgenoten, gebruik maken van de stem aan haar gegeven, door meteen aandacht te vragen aan de regering voor het rehabiliteren van de weg die loopt naar het dorp Nieuw Jacob Kondre, maar ook voor het vervangen van de lichtmotor van het dorp.

Dc Jeroe neemt op dit moment, vanwege bijzondere, onvoorziene omstandigheden waar voor dc Yvonne Pinas, de burgermoeder van het bestuursressort Boven-Sarammacca. Hij werd om die redenen gevraagd om ook de beëdiging van die nieuwe ressortsraadsleden uit te voeren. Dit heuglijk feit vond vanwege de Covid-19-situatie, in klein verband plaats.

Onder de aanwezigen bevonden zich drie vertegenwoordigers van het grootopperhoofd Albert Aboikonie, namelijk kapitein Erwien Godlieb, kapitein Romeo Linga en basia Anne Huur, maar ook bestuursambtenaren van beide ressorten.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…