fbpx

Beëdiging ressortsraadleden Boven-Suriname en Boven-Saramacca

GFC NIEUWS- Zeventien ressortsraadsleden (RR leden) van het Boven-Surinamegebied en zeven uit het Boven-Saramaccagebied, mochten deze week hun bereidverklaring in ontvangst nemen na te zijn beëdigd.
De plechtigheid vond plaats op het commissariaat van districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe te Pokigron.
De bewindsman sprak de aanwezigen, na de beëdiging kort toe. Hij gaf de leden te kennen dat er grote verantwoordelijkheden gepaard gaan met het uitoefenen van de taak als ressortsraadslid. Belangrijk is dat de leden zich zullen inzetten om beide gebieden verder tot ontwikkeling te helpen brengen als werkarmen van de regering. “U zit dichter bij de mensen. Zet u zich in voor uw mensen en weest u dienstbaar voor de samenleving. Verschuil je niet achter allerlei foefjes”, aldus Jeroe.
In een vraaggesprek met Tietia Elomond, kapitein van het dorp Nieuw Jacob Kondre tevens nieuwbakken RR-lid van het Boven-Saramacca gebied, gaf zij te kennen dat zij als geen ander weet wat de problemen zijn van de mensen binnen dat gebied. Zij zal, samen met haar ambtsgenoten, gebruik maken van de stem aan haar gegeven, door meteen aandacht te vragen aan de regering voor het rehabiliteren van de weg die loopt naar het dorp Nieuw Jacob Kondre, maar ook voor het vervangen van de lichtmotor van het dorp.
Dc Jeroe neemt op dit moment, vanwege bijzondere, onvoorziene omstandigheden waar voor dc Yvonne Pinas, de burgermoeder van het bestuursressort Boven-Sarammacca. Hij werd om die redenen gevraagd om ook de beëdiging van die nieuwe ressortsraadsleden uit te voeren. Dit heuglijk feit vond vanwege de Covid-19-situatie, in klein verband plaats.
Onder de aanwezigen bevonden zich drie vertegenwoordigers van het grootopperhoofd Albert Aboikonie, namelijk kapitein Erwien Godlieb, kapitein Romeo Linga en basia Anne Huur, maar ook bestuursambtenaren van beide ressorten.

BEKIJK OOK
Drie vissersvaartuigen en vangst in beslag genomen door Kustwacht