fbpx
Beëdigde granmans krijgen volle ondersteuning van regering

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport gelooft dat met de beëdiging van Jozef Forster als Granman van de Pamaka en Remon Clemens van de Kwinti’s, de gebieden onder hun gezag beter tot ontwikkeling zullen komen.

De minister beloofde bij de beëdigingen dat de regering Santokhi-Brunswijk er alles aan zal doen een bijdrage aan de ontwikkeling van de voornoemde gebieden te leveren. De minister deed een beroep op de granmans om te allen tijde te blijven communiceren met de regering.

De bewindsvrouw zegt dat in geval er zaken zijn die besproken moeten worden of er problemen zijn die opgelost moeten worden, zij graag heeft dat er tijdig melding daarvan gemaakt wordt. Op die manier kan de samenwerking tussen het traditioneel gezag en de regering alleen maar beter worden, benadrukt minister Emanuël.

Granman Forster zal zich sterk maken voor alle Pamaka dorpen in het binnenland. Hij ziet ook graag een goede samenwerking met de centrale overheid tegemoet. Om dit te bewerkstelligen, zal hij ervoor zorgen dat hij de eerste aanzet doet.

Granman Clemens zegt dat de ontwikkeling in het Kwinti gebied een behoorlijke achterstand heeft. Hij wil zijn beste beentje voorzetten om te werken aan een inhaalslag en de verdere ontwikkeling van de gemeenschappen. Hij ziet zijn beëdiging en dat van zijn collega als een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van het land. Clemens zegt ook enorm verrast te zijn met de belangstelling om samen te werken vanuit de zijde van de president en vicepresident.

De stamhoofden hebben de gemeenschappen van de gebieden via de media opgeroepen om zich te bundelen ongeacht hun woonplaats. Dit om de gemiste kansen om te werken aan de opbouw van de woongebieden niet nog een keer mis te lopen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.