fbpx

Bee: “Belangrijk te beseffen dat er strijd is geleverd”

GFC NIEUWS- “Op dit moment zijn we diep in contact met onze strijders, de voorouders die ervoor gezorgd hebben dat we met onze beide benen op de grond staan en we ons vrij voelen om zonder angst te leven.”
Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, gezegd bij de kranslegging op het Plein van 10 oktober 1760.
Volgens Bee is het belangrijk om te beseffen, dat er strijd is geleverd. Dit moment moet worden aangegrepen om de eenheid te demonstreren. Bovendien is constante evaluatie noodzakelijk om na te gaan wat de zwaktes zijn binnen de marrongemeenschap en op welk gebieden het goed wordt gedaan.
De oproep om te werken aan natievorming moet iedereen bereiken, want Suriname is een multi-etnische samenleving. Elk individu moet een positieve bijdrage leveren aan het geheel. “Laat dit onze gedachtegang zijn. Deze dag voelt goed aan, maar laten we de verantwoordelijkheid niet vergeten om onszelf te verheffen, wat betekent Suriname verheffen,” zei de assembleevoorzitter.

BEKIJK OOK
Monteur aangehouden voor verduistering geld klanten en slopen onderdelen voertuigen