fbpx
Bedrog in kielzog door daad van verraad invulling Staatsraad

De politieke partij VHP heeft na een turbulente periode rondom het schrikbewind van een bewezen walgelijke voorzitter, gekozen voor een leider jonger in leeftijd met de uitstraling gelijkende op het bezitten van een bepaalde mate van integriteit.

Het door hem geleid bestuur wemelt echter van vertrouwelingen van de irritatie opwekkende voorganger. Voor hem terecht een moeilijke klus om als “primus interpares” een partij te leiden met organen waar belangen verstrengeling een cruciale rol vervult.

Echter is hij onverbiddelijk naar voren geschoven door vele oprecht menende partijleden, omdat zij zich bewust zijn van de bestaande situatie. Er is vastbesloten gekozen voor een karakter van een politie commissaris met internationale netwerken en strategieën ter opruiming van puin.

Een aantal recente voorvallen in gedachte nemend, zal door menigeen schijnbaar de conclusie worden getrokken dat de macht van de oude garde vele malen krachtiger is dan de toegekende eer aan de Messias.

De gedachtegang om te werken naar een beter bestuur in 2016, die betere beslissingen kan nemen onder de zelfde Messias, zal schijnbaar worden geïnterpreteerd als het voorhouden van een worst. Immers zegt men: “If you don’t have enough time to do it right the first time, when will you have the time to do it over”?

Desalniettemin wordt de huidige partijleider, vanwege bepaalde competenties die hij bezit, eveneens door uw scribent, niet onvoorwaardelijk, maar kritisch begeleidend ondersteunt in het streven om de aan vernieuwing klevende verbetering te realiseren.

Als kritisch begeleidende ondersteuning in zake de voordracht van Kandhai en Rathipal voor de Staatsraad, geldt het advies: terugdraaien!

Als voorzitter van een grote partij als de VHP wordt u instaat geacht beslissingen te nemen in belang van Suriname, de partij en het oprechte capabele kader. Met de juiste onderbouwing waarvan u geacht wordt weet van te hebben, kan de eerdere “flutte” beslissing worden teruggedraaid. Het zich verschuilen achter de reden dat het te laat is, daar er maar drie dagen tijd is toegekend, zal als kolder worden ervaren.

Laat u ook niet mangelen door Desi zijn strategie van drie dagen ruimte. Let wel u moet de beslissing op de juiste merites beoordelen, het is van essentieel belang voor het imago van de partij. Het jonge kader, als ze niet reeds door de voordracht van de twee “geldwolven” zijn weggelopen, zal u vragen waar de vernieuwing is gebleven.

Moeten enkelingen alleen zoveel geld toucheren en de daaraan gekoppelde machtsposities blijven invullen: assemblee lid, staatsraadslid, beleidsadviseur, minister, directeur, secretaris enz.?

Hoe zal in de Staatsraad een wet in concept met betrekking tot de bescherming van de vrouw tegen fysiek en geestelijk geweld worden beoordeeld door een individu van wie bekend is en er bewijsmateriaal bestaat dat die een notoire vrouwen “mishandelaar” is?

Hoe zal in de Staatsraad een wet in concept met betrekking het beperken van het jatten en speculeren met overheidsgronden met bijbehorende voorstellen van strafmaatregelen worden beoordeeld door een individu van wie bekend is dat die een “frommelaar” is?

Waar is de plaats van de jongeren, toch niet om alleen stoelen te schouwen? Wanneer wordt de dynastie verbroken, of wordt het fundament juist verstevigd? Denkt u misschien dat deze “beta’s van de Black Mamba”, door hen te paaien, u zullen steunen in juli 2016? “Soen na Chanwha, saab ke tjahe doeth pilaye, toke kaatley”!

Wees de respect afdwingende politiecommissaris, afgestudeerd van de Politie Academie Appeldoorn en dirigeer de partij in de richting die dynastie tegen gaat en kiest voor traceerbare waardevolle competenties bezittende oprechte leden om respectabele functies te vervullen.

Laten wij open kaart spelen, ook uw scribent heeft de ambities, net als anderen uit de selecte groep oprechte en capabele Surinamers, om op rationale wijze invulling te geven aan eerbare functies!

Onthoud u, wie niet durft heeft geen recht van klagen!

Drs. Frits Lalay

Meer nieuws

138 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen blijft dalen. De teller staat nu op 138. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…