fbpx

Bedrijven netwerken tijdens Congres Zakendoen Aruba, Curacao en Suriname

Diverse ondernemers hebben tijdens het Congres Zakendoen Aruba, Curaçao en Suriname de mogelijkheid aangegrepen om met elkaar te netwerken. In Courtyard Marriot heeft de organisatie Internationaal Ambitieus op 14 en 15 november dit evenement georganiseerd.

Ernst Mohamed, president van de Kamer van Koophandel van Aruba, zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zeer tevreden te zijn over de wijze waarop ondernemers met elkaar hebben genetwerkt. Er is tijdens het congres veel interesse getoond voor het opzetten van bedrijven op Aruba en zijn er samenwerkingsmogelijkheden gezocht.

Mohamed zegt de steun te hebben van de Arubaanse overheid die druk bezig is de economie op het eiland uit te breiden. De topman van de Arubaanse Kamer van Koophandel liet ook weten goede afspraken te hebben gemaakt met tenminste één Surinaamse ondernemer om binnen niet al te lange tijd de eerste producten af te zetten. Volgens Mohamed hebben Arubaanse ondernemers interesse in Surinaams fruit en groenten. Als er goede afspraken op dit stuk gemaakt worden kunnen er zaken worden gedaan.

Warsha Sardjoe, vicepresident van Rudisa, een van de Surinaamse sprekers tijdens het congres vertelt dat de bijeenkomst goed georganiseerd is. Zo hebben alle ondernemers hun ervaringen met elkaar gedeeld. Ook zij geeft het belang aan van het congres, waarbij zakenlui met elkaar kunnen netwerken en nagaan welke mogelijkheden er zijn.

Sardjoe hield een presentatie over valkuilen bij het exporteren. De overheid kan een belangrijke rol vervullen door de standaarden transparanter te maken en goede aanspreekpunten in het leven roepen voor personen die zaken willen doen in Suriname.(GFC)

OOK INTERESSANT
Suriname weigert in te zien dat misère wordt veroorzaakt door gebrek aan deskundigheid