fbpx
Bedrijven in Europa stellen consument massaal bloot aan giftige stoffen

Redactie GFC Nieuws — Meer dan 650 bedrijven gebruiken tegen Europese wetgeving in schadelijke chemicaliën in voedsel, cosmetica en speelgoed. Het gaat om bedrijven als Bayer, Dow en L’Oréal. Zij stellen zodoende consumenten bloot aan stoffen die kanker, hersenafwijkingen en andere ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zegt een woordvoerder van de Duitse milieuorganisatie BUND.

Het Europese Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) erkende dat vorig jaar november bekend werd dat bedrijven de chemische veiligheidswetgeving overtreden.

Van 700 veelgebruikte chemicaliën werden vastgesteld dat bij twee derde hiervan de belangrijkste veiligheidsregelgeving van het agentschap, werd geschonden.

De meeste overtreders zitten in Duitsland (169), Groot-Brittannië (80), Nederland (68) en Frankrijk (56).

Daar zitten bekende namen tussen, zoals BASF, 3M, Bayer, cosmeticareus L’Oréal en medicijnenmaker Merck.

BUND zegt dat de gerapporteerde misstanden slechts “het topje van de ijsberg” zijn en dat de Europese regelgeving wordt genegeerd.

 

 

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.