fbpx

Bedrijfsleven niet blij met nieuwe maatregelen bij Wijdenboschbrug

GFC NIEUWSREACTIE- Trucks en zwaarmateriaal tussen 2.5 en 12 ton mogen vanaf deze week alleen tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur in de ochtend over de Wijdenboschbrug in Paramaribo (Suriname)

Deze mededeling heeft de politie gedaan aan de truckhouders en bedrijven.

Directeur van Fernandes Bottling Bryan Renten stoort zich eraan dat deze maatregel abrupt is ingevoerd en zegt dat dit praktisch onmogelijk is, omdat tussen 11 en 5 uur ‘s morgens de winkels gesloten zijn.

Fernandes zal haar trucks niet inzetten op dat tijdstip, omdat het ook gevaarlijk is. Het gevolg is dat Fernandes niet optimaal zal kunnen leveren in Commewijne en Marowijne.

BEKIJK OOK
Standverkoper verwijderd vanwege onoverzichtelijke verkeerssituatie

Het Korps Politie Suriname (KPS) zal scherpere controles uitoefenen aan beide uiteinden van de Jules Wijdenboschbrug. Het gaat om controle op zwaar materieel dat dagelijks gebruikmaakt van de oeververbinding. De maatregel is per dinsdag 28 december ingegaan.

De Motor Surveillance Dienst (MSD) en de politie van Commewijne zullen 24 uur aanwezig zijn om toezicht te houden. Zwaarbeladen trucks zullen alleen gedurende de lockdown, dus van 23.00 uur tot 05.00 uur, worden toegelaten.

Hierbij zal er ook een geldig dispensatiebewijs overlegd moeten worden aan de politie. Het Covid-19 Managementteam staat klaar om dispensatie te verlenen aan de chauffeurs.