Bedrijf produceert menselijk moedermelk ‘zonder de borsten’

GFC NIEUWSREDACTIE- BIOMILQ wordt het eerste bedrijf dat menselijke moedermelk produceert zonder de borsten van de vrouw daarvoor in te zetten.

De in North Carolina gevestigde start-up BIOMILQ kondigde onlangs aan dat het met succes celgekweekte menselijke melk heeft gemaakt uit melkkliercellen, in een laboratorium.

Het nieuws kunnen baby’s en de baby-industrie echt ontwrichten en het milieu beïnvloeden, aangezien meer dan 10 procent van de zuivel vandaag naar het maken van babyvoeding gaat.

Artsen gebruiken vaak de uitdrukking “borstvoeding is het beste” wanneer ze verwijzen naar babyvoeding, en de Wereldgezondheidsorganisatie raadt moeder aan om hun baby’s uitsluitend borstvoeding te geven tot de leeftijd van zes maanden en moedermelk in hun dieet op te nemen tot de leeftijd van twee jaar.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Baby heeft grote snee in gezicht na spoedkeizersnee

De gezondheidsvoordelen voor de baby’s zijn van onschatbare waarde, maar helaas is borstvoeding soms geen optie.

Naar schatting geeft slechts een kwart van de Amerikaanse moeders uitsluitend borstvoeding gedurende de aanbevolen zes maanden, om verschillende redenen, waaronder vergrendelingsproblemen, onvoldoende melktoevoer, pijn en ongemak.

Voor hen is formule een handig en flexibel alternatief dat miljarden ouders heeft geholpen sinds het werd uitgevonden, in 1865.

Maar nu beweert een in North Carolina gevestigde startup met de toepasselijke naam BIOMILQ een nog beter alternatief te hebben bedacht: in het lab gemaakte menselijke melk.

Hoewel onmiskenbaar nuttig wanneer borstvoeding niet mogelijk is, mist babyformule de complexiteit en immuniteitsverhogende eigenschappen van moedermelk, maar de macronutriënten die aanwezig zijn in BIOMILQ’s celgekweekte menselijke melk – eiwitten, complexe koolhydraten, vetzuren en andere bioactieve lipiden – komen naar verluidt nauw overeen met die in moedermelk.

Dat gezegd hebbende, heeft het bedrijf volkomen duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is dat dat haar product de echte moedermelk vervangt, schrijft Oddity Central.

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten