fbpx

Bedrijf dat Amerikaans drinkwater verpestte, wil ook Nigeriaans drinkwater verzorgen

Het bedrijf dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de ernstige drinkwatervergiftiging in de Amerikaanse stad Flint, wil nu ook de drinkwatervoorziening in de Nigeriaanse stad Lagos in handen krijgen.

Nayyirah Shariff van de Flint Rising activistengroep vergeleek in BuzzFeed News het Franse bedrijf Veolia met “een slang die naar Lagos glibberde om hun winstmarges te vergroten.

Ze hebben een geschiedenis van het vergiftigen van zwarte gemeenschappen in de VS, en ze zouden niet de grootste Afrikaanse stad op het continent mogen vergiftigen,” zegt zij.

Lagos, een stad met 21 miljoen inwoners, kampt met een gebrekkige toegang tot drinkbaar kraanwater. De stad heeft ook een van de hoogste sterftecijfers onder kinderen vanwege ziekten veroorzaakt door slecht drinkwater.

Veolia is aangeklaagd door de staat Michigan omdat het bedrijf verantwoordelijk wordt geacht voor de vervuiling van drinkwater in Flint.

De crisis, die begon in 2014, veroorzaakte enorme loodvergiftiging, resulterend in langdurige gezondheidsproblemen voor bewoners.

Een van de gemelde effecten van het drinken van het water in Flint was een piek in foetale sterfgevallen en een dramatische verslechtering van de leesvaardigheid van lokale kinderen.

Foto: LinkedIn