fbpx
Bedriegers ruziën over verdeling van buit uit bedrog

Het was zo’n mooi verhaal, dat duizenden erin trapten. Maar het larmoyante verhaal over de zwerver die zijn laatste geld weggaf, dat meer dan 14.000 mensen bewoog om samen vier ton in te zamelen voor de Barmhartige Samaritaan, blijkt van A tot Z gelogen – en nu is er ruzie over de buit.

Katelyn McClure begon samen met haar vriend Mark D’Amico een inzamelingsactie op crowdfundingwebsite GoFundMe voor de dakloze Johnny Bobbitt. Die zou Katelyn geholpen hebben toen zij met een lege tank langs de weg stond in de Amerikaanse staat New Jersey.

Bobbitt zou haar zijn laatste geld, twee tientjes, hebben gegeven en McClure/D’Amico zouden met de geldophaalactie een kleinigheid terug willen doen.

Het werkte: er kwam bijna 403.000 dollar binnen – eind goed, al goed. Of niet?

Want al gauw verschenen de eerste barsten in het verhaal. Katelyn zou bij een vriendin opgebiecht hebben dat het hele verhaal verzonnen was, “maar mondje dicht,” bezwoer zij de vriendin.

In september klaagde Bobbitt zijn voormalige vrienden aan: hij zou maar 75.000 hebben ontvangen van het geld dat voor hem was opgehaald (“Nee, hij kreeg twee ton,” beweren de medeconspiratoren).

Uit bankafschriften blijkt dat 85.000 dollar is opgenomen in de buurt van casino’s. McClure en D’Amico laafden zich met dure reizen, exclusieve handtassen en juwelen, zegt de openbaar aanklager in Burlington County (New Jersey) die het trio wil vervolgen voor “diefstal door bedrog”, omdat volgens hem het oogmerk vanaf het begin was de boel te bedonderen.

Onderzoek moet uitwijzen waar de centen naar toe zijn. GoFundMe beloofde dat alle donoren hun geld terug krijgen. En het spilzieke duo is op zoek naar een uitgever voor het boek dat zij over de affaire willen schrijven. Eind goed, al goed.

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…