fbpx
Bedelende Cubaanse vrouwen in Tourtonne 5 zorgen voor ergernis Surinamers

GFC NIEUWS- “Het begint nu wel heel erg te storen. Dit moet snel worden opgelost door de regering want het brengt veel ergernis met zich mee”.

Dat zeggen enkele geïrriteerde inwoners van Tourtonne 5 in Paramaribo- Noord aan GFC Nieuws. Ze vinden het erg vervelend dat ze thuis steeds lastig gevallen worden door Cubaanse vrouwen die vragen om geld of werk. De bedelaars zijn veelal redelijk jonge vrouwen vergezeld van 1 of meerdere kinderen.

“Ik heb de afgelopen weken al zeker tien keer een van deze Spaanssprekende vrouwen aan mijn poortdeur gehad die om geld of werk vroegen. En dat meestal op momenten dat ik in de middag net in slaap was gevallen, nadat ik van mijn werk thuiskwam”, zegt een boze Surinaamse gedupeerde vrouw die woont in de wijk.

Ook een buurvrouw van haar vertelt dat ze de bedelende vrouwen als zeer onprettig ervaart.

“Zondagmorgen was er een tijdlang een aan de overkant van mijn huis met een oranje schaar in haar handen. ze was samen met haar kind. Het was vreemd, ik weet niet waarvoor de schaar nodig was maar heb het vermoeden dat ze bloemen steelt om te verkopen”.

“Ik heb haar al vaak geld gegeven, maar weiger ermee door te gaan, anders komt ze steeds terug. Het is de overheid die moet zorgen voor deze mensen, niet ik. Ik heb het zelf al moeilijk genoeg”, moppert ze.

Foto ter illustratie.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…