fbpx

Bedelende Cubaanse vrouwen in Tourtonne 5 zorgen voor ergernis Surinamers

GFC NIEUWS- “Het begint nu wel heel erg te storen. Dit moet snel worden opgelost door de regering want het brengt veel ergernis met zich mee”.

Dat zeggen enkele geïrriteerde inwoners van Tourtonne 5 in Paramaribo- Noord aan GFC Nieuws. Ze vinden het erg vervelend dat ze thuis steeds lastig gevallen worden door Cubaanse vrouwen die vragen om geld of werk. De bedelaars zijn veelal redelijk jonge vrouwen vergezeld van 1 of meerdere kinderen.

“Ik heb de afgelopen weken al zeker tien keer een van deze Spaanssprekende vrouwen aan mijn poortdeur gehad die om geld of werk vroegen. En dat meestal op momenten dat ik in de middag net in slaap was gevallen, nadat ik van mijn werk thuiskwam”, zegt een boze Surinaamse gedupeerde vrouw die woont in de wijk.

BEKIJK OOK
Gezin dakloos door brand

Ook een buurvrouw van haar vertelt dat ze de bedelende vrouwen als zeer onprettig ervaart.

“Zondagmorgen was er een tijdlang een aan de overkant van mijn huis met een oranje schaar in haar handen. ze was samen met haar kind. Het was vreemd, ik weet niet waarvoor de schaar nodig was maar heb het vermoeden dat ze bloemen steelt om te verkopen”.

“Ik heb haar al vaak geld gegeven, maar weiger ermee door te gaan, anders komt ze steeds terug. Het is de overheid die moet zorgen voor deze mensen, niet ik. Ik heb het zelf al moeilijk genoeg”, moppert ze.

Foto ter illustratie.