fbpx
BE-STREAMING voor verbetering kwaliteit basisonderwijs

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOW&C), Lilian Ferrier, leerkrachten en andere vertegenwoordigers van het ministerie hebben deelgenomen aan de kick -off van het BE-STREAMING-programma.

BE-STREAMING maakt onderdeel uit van de vernieuwingen binnen het basisonderwijs. De kick-off vond zaterdag plaats op O.S. De Hulp in het district Commewijne. Dit innovatief programma van het ministerie, welke onderdeel is van het BEIP 2nd programma, wordt in samenwerking met de afdeling Curriculum Ontwikkeling en in consultatie met het centrum voor nascholing in Suriname, CENASU, uitgevoerd.

Tijdens de inleiding van dit programma startte professor Padhu Seshaiyer, academisch coördinator van het programma, met enkele praktische voorbeelden. Dit deed hij om de participanten kennis te laten maken met de innovatieve manieren, om bijvoorbeeld de kringloop van energie aan leerlingen uit te leggen. Het ging om een interactieve workshop.

Minister Lilian Ferrier is positief gesteld en heeft ook actief deelgenomen aan de workshop. De leerkrachten nemen tot en met juni 2019 deel aan het programma. De geselecteerde leerkrachten zullen aan het begin van elke maand participeren in een BE-STREAMING professioneel ontwikkelingsprogramma.

De STREAM-lessen zullen zij in hun klassen implementeren en tevens assisteren bij de coördinatie van het verzamelen van leerlingengegevens van verschillende scholen, gekoppeld aan de groep van scholen.

BESTREAMING staat voor Basic Education Science Technology Reading Engineering Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation. Het programma is gericht op het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs, in het bijzonder voor het vak rekenen. Echter wordt vanwege

de integrale benadering van het BE-STREAMING-concept ook aandacht besteed aan de andere vakken. Dit programma moet in relatie worden gebracht met de stappen die zijn gezet na de nationale dialoog, het Basic Education Improvement Program, BEIP 2nd programma, welke zich onder ander focust op de training van schoolleiders en leerkrachten.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…