fbpx
BaZo-kantoor Pontbuiten moet uitgroeien tot wijkkantoor

De gemeenschap van het resort Pontbuiten in het district Paramaribo is voorzien van een BaZo-kantoor.

Het filiaal is ceremonieel geopend door minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Het filiaal is ondergebracht bij het bestuurskantoor Resort Pontbuiten.

Het kantoor is voor nu bedoeld om de distributie van BaZo-kaarten efficiënter te doen verlopen. De minister zegt dat met de komst van dit kantoor burgers van de omgeving dichterbij huis hun verzekeringspas in orde kunnen maken. Het kantoor zal aanvragen voor BaZo-kaarten in normale gevallen binnen een week afhandelen. Bij spoedgevallen zal de afhandeling sneller geschieden.

Dit kantoor moet uitgroeien tot een wijkkantoor waar je alle diensten van SoZaVo kan afnemen. Burgers van dit ressort waren voorheen aangewezen op het kantoor in het ressort Latour. “Dat is te ver en te klein om twee grote ressorten te herbergen. Wij hebben besloten om de diensten verder te decentraliseren door een afdeling te openen in Pontbuiten, zodat de mensen niet zo een grote afstand hoeven af te leggen. Het nieuwe kantoor brengt met zich mee een besparing van tijd energie en geld, die ook productief kan worden omgezet”, aldus de bewindsman.

De BaZo-kaart is bedoeld om burgers van 0-16 jaar en vanaf 59 jaar naar boven van gratis medische zorg te voorzien. Ook personen die niet zelf voor hun verzekeringspas kunnen betalen en buiten eerdergenoemde groepen vallen kunnen ook een beroep doen op het ministerie. Het ligt in de planning om in de komende drie maanden een wijkkantoor te Drietabejtje te openen. Hetzelfde zal gebeuren te Atjoni en Apetina.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.