fbpx
Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) moeten worden ingediend.

Het ministerie zal vanaf dat moment de aanvragen voor burgers van alle leeftijden, dus ook de kinderen tot 16 jaar en senioren burgers van 60 jaar en ouder in behandeling nemen, toetsen en na goedkeuring via het SZF de verzekeringspas verstrekken.

Verzekeringen verlengd tot en met 31 december 2020

In het kader van de voorbereidingen om de dienstverlening covid-proof te maken heeft de regering de actieve Bazo en Bzv verzekeringen met een einddatum tussen 31 oktober 2020 en 31 december 2020 verlengd tot en met 31 december 2020.

Minister Uraiqit Ramsaran zegt dat de regering er alles aan doet om de toegang tot de zorg voor sociaal zwakkeren en hulpbehoevenden te blijven garanderen. “Personen met een verzekering die nu verlengd wordt, kunnen gewoon met de verlopen verzekeringspas tot en met 31 december gebruik maken van de zorg. De regering heeft de dienstverleners reeds op de hoogte gesteld, dus u hoeft zich geen zorgen te maken, maar in de tussentijd kunt u wel een nieuwe aanvraag doen.” De regering wil af van de onoverzichtelijke situatie, waarbij verzekerden met vervallen verzekeringspassen gebruik moesten maken van de zorg.

Intussen kan men tot 15 januari 2021, volgens onderstaand schema een nieuwe aanvraag indienen bij één van de Basiszorg kantoren van Sozavo.

Op eenieder wordt een dringend beroep gedaan om zich te houden aan dit schema.

Gewijzigde aanvraagprocedure

Rekeninghoudend met de Covid-19-maatregelen heeft de afdeling Basiszorg de aanvraagprocedure zodanig gewijzigd dat, voor het indienen van een aanvraag fysiek contact niet meer mogelijk, maar ook niet meer nodig zal zijn. Cliënten dienen voortaan een volledig ingevuld aanvraagformulier, voorzien van fotokopieën van de vereiste documenten in een gesloten enveloppe te deponeren in de speciale Basiszorg Brievenbussen.

De bewindsman gaf aan dat het publiek vanaf 15 november een aanvraagformulier kan ophalen bij de Basiszorg kantoren van Sozavo, alle SZF-kantoren en de RGD-poli’s, maar benadrukte dat indienen van de aanvraag alleen kan bij een van de Basiszorg kantoren.

Met de gewijzigde aanvraagprocedure wil het ministerie de dienstverlening voor zowel medewerkers, als cliënten zo veilig mogelijk doen verlopen. “Ik wil een beroep doen op het publiek, om mee te helpen aan een soepel verloop, de instructies van het ministerie op te volgen en niet onnodig naar de Basiszorg kantoren te gaan”, aldus Ramsaran.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…