fbpx

Basketbalspektakel op internationaal niveau in Suriname

Van 17 juni – 30 juni vinden in de Anthony Nesty Sporthal de FIBA Women’s Caribbean Cup en de FIBA Americup 2021 Caribbean Pre-Qualifier Competition plaats. Het is na 20 jaar dat Suriname weer het gastland mag zijn van 2 prestigieuze toernooien op het gebied van heren en dames basketbal.

Iamgold/Rosebel Goldmines, Telesur en Rudisa Agencies zijn vooralsnog de ‘Preferred Sponsor Partners’ van de SBA voor beide toernooien, waarbij 7 damesteams en 10 herenteams uit de regio tegen elkaar uitkomen.

De FIBA Americup 2021 Caribbean Pre-Qualifier zal twee teams kwalificeren voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers begin september. De FIBA Women’s Caribbean Cup zal drie teams kwalificeren voor de FIBA Women’s Centrobasket Championship later dit jaar.

Met de organisatie van beide toernooien wordt Suriname in de gelegenheid gesteld zich van haar beste zijde te laten zien. Zowel het nationaal team van de heren als de dames krijgt hierdoor een unieke kans om zich op eigen bodem te profileren voor lokaal en internationaal publiek en de basketbalsport in Suriname naar een hoger niveau te tillen. Het NIS krijgt speciaal voor deze gelegenheid een facelift.

De wedstrijden zullen live worden uitgezonden exclusief via ATV op kanaal 12.2. Met het van start gaan van dit spektakel, vindt tevens de kick-off plaats van het 3 x 3 ‘Take it to the Street’ basketbal project, dat de SBA in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Paramaribo uitvoert.(GFC)