fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Basketbalassociatie bespreekt plannen met minister Emanuel

GFC NIEUWS- De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA), vertegenwoordigd door de bestuursleden Henk Rahan, Abigail Biswane en voorzitter Conrad Issa, hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).
De waarnemend ROS-directeuren Maverick Boejoekoe, Gordon Touw Ngie Tjouw en Beleidsadviseur Ettiré Patra waren ook anwezig. Tijdens die ontmoeting heeft het bestuur bij monde van voorzitter Issa breedvoerig gesproken over de plannen en projecten van de SBA. Aan de orde kwamen onder ander zaken als het beleidsplan voor de komende jaren en de ervaringen met het voormalige ministerie van Sport- en Jeugdzaken.
“Minister, ik kan u voorhouden dat wij van de SBA gehoord willen worden om zaken te corrigeren die de afgelopen 7 jaren verkeerd zijn gegaan. Onze documentatie die wij de afgelopen jaren opgestuurd hebben, waren altijd zoekt”, sprak de bondsvoorzitter.
De SBA gaat voor transparantie binnen de samenwerking en heeft wederom documenten aangeboden, zodat de bewindsvrouw op de hoogte is van de stand van zaken en over hetgeen verkeerd is gegaan. Issa vroeg dat er in het vervolg vanuit het ministerie een strak beleid komt voor sportbonden wat betreft besteding van de subsidiegelden. Er moet verantwoording plaatsvinden.
Verder deden de bestuursleden een beroep op de beleidsmakers om samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur samen te zitten om de scholencompetitie voor de basketbalsport te herintroduceren.
Een belangrijk punt van de kennismaking betrof een plan van de SBA dat jaren terug was ingediend om een plekje te krijgen op het Willebrord Axwijk Sportcomplex meer bekend als SOSIS. Het betrof de opzet van een eigen basketbalsporthal, omdat met name de sportaccommodaties niet voldoen en meerdere bonden en verenigingen gebruikmaken van de Ismay van Wilgen Sporthal en het Anthony Nesty Indoor Stadion.
Minister Emanuel toonde zich onder de indruk van de grootse plannen en de visie van de SBA alsook de professionele aanpak van de bond. Zij benadrukte dat haar ministerie bereid is samen met de sportorganisatie te werken aan de verdere ontwikkeling van de basketbalsport. “We hebben een gemeenschappelijk doel en zullen dan de krachten moeten bundelen om tot een grotere impact te komen.”
De Sportminister zegde ook toe om waar nodig en mogelijk volledige ondersteuning te bieden aan de SBA. “Het is een nationale zaak om goede basketbalaccommodaties te hebben”, benadrukte minister Emanuel. Zij zal zich met directeur Touw Ngie Tjouw en alle andere actoren van haar ministerie blijven inzetten zodat de SBA haar doelen kan verwezenlijken voor de basketbalbalsport. Emanuel: “Wij van ROS kunnen u geruststellen dat alle takken van sport onze aandacht hebben voor de komende jaren. “
Issa benadrukte dat het niet alleen belangrijk is dat de relatie met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport wordt voortgezet, maar ook geïntensiveerd wordt om de basketbalsport naar grotere hoogtes te tillen.

OOK INTERESSANT
Spoedonderhoud Suriname en Frans-Guyana over uitlevering activiste Asawini