fbpx

Basisgoederen haast onbetaalbaar

INGEZONDEN Een groot deel van de bevolking leeft in armoede.

Vele kleine- en middelgrote bedrijven zijn in feite failliet, kunnen hun verplichtingen niet meer nakomen en sluiten hun deuren met als gevolg een toename van de werkloosheid en verlaging van de lokale productie en dienstverlening.

De inmiddels bijna 150% koersstijging leidt tot enorme koopkrachtdaling.

Door de hoge prijzen in de winkels zijn basisgoederen onbetaalbaar en buiten bereik van grote delen van de arme bevolking gebracht. Een eenmalig pakket lost dat echt niet op.

Hoe moeten ouders zich voelen die kinderen en ouderen moeten voeden met en koopkracht die meer dan driekwart gehalveerd is? Suriname kent honger, ongekend!

Door de COVID-19-maatregelen is de reeds bestaande armoede nog groter geworden waarbij vooral het bedrijfsleven, buschauffeurs, veerbootvaarders, en burgers die in de productiesector werkzaam zijn hun gezinnen niet meer voldoende kunnen verzorgen.

BEKIJK OOK
Reiziger verbergt groot geldbedrag in US-Dollars in geschenkpakketten

De regering heeft enkele weken geleden beloofd dat de prijzen voor basisgoederen met 20% omlaag zouden gaan, echter merken wij nog niets daarvan.

Natuurlijk beseffen wij dat de regering het niet gemakkelijk heeft, maar terwijl het gras groeit, sterft het paard. De samenleving verwacht meer acties vanuit de regering op het gebied van prijscontrole.

Da Ai

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]

BEKIJK OOK: Het meest gelezen nonsensverhaal in Suriname en mensen zijn er moe van