fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Barranquilla verwelkomt Suriname

Suriname is woensdag officieel welkom geheten door de Colombiaanse stad Barranquilla, waar vanaf donderdag de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen plaatsvinden. Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) heeft zestien sporters geselecteerd voor dit evenement.

In tegenstelling tot andere regionale en internationale meetmomenten was de welkomceremonie op Plaza de Banderas in Villa Centroamericana Barranquilla 2018 kort en zakelijk. Een vertegenwoordiger van de burgemeester heette Suriname welkom, waarna delegatieleider Desiré Hooghart kort het woord voerde. Na het uitwisselen van geschenken, werd de Surinaamse vlag gehesen en was het land officieel verwelkomd.

Hooghart was de enige van Suriname die aanwezig was bij de korte ceremonie. Simultaan met de ceremonie werkte zwemcoach Yash Daryanani namelijk een trainingssessie af met zijn pupillen Renzo Tjon-A-Joe en Irvin Hoost in Complejo Acuático Eduardo Movilla. De rest van de Surinaamse sporters is nog niet in Barranquilla.

OOK INTERESSANT
SLM partnert met inheemse ondernemers uit Alalapadu

In Roberto Meléndez Metropolitan Stadium vindt donderdagavond de openingsceremonie plaats. Ook bij die activiteit zal de vertegenwoordiging miniem zijn. Immers, Tjon-A-Joe en Hoost zullen niet participeren, omdat ze moeten rusten. De volgende ochtend komen ze namelijk in actie op de series van de 100 meter vrije slag. De finales zijn in de avonduren.

Tijdens de teach-in op 11 juli in Olympic House had Hooghart bekendgemaakt dat badmintonspeler Sören Opti de vlaggendrager van Suriname zou zijn. Echter, Opti, die ook al die eer te beurt was gevallen tijdens de Rio Olympische Spelen van 2016, reist later af naar Colombia. Besloten is nu dat zwemcoach Daryanani de Surinaamse vlag het stadion binnendraagt.(GFC)