Barmhartige Samaritaan, seksbisschop wordt hoofd bisdom en Onze Vader geredigeerd: drukke week voor Franciscus in Chili

De bisschop van Rome lapte donderdag even het protocol aan zijn pauselijke laars toen tijdens een rondrit een politieagente van haar paard werd geworpen. De paus betoonde zich een ware Samaritaan en schoot de agente te hulp.

De kerkvorst deed tijdens zijn Zuid-Amerika-tour een weekje Chili.

Een politiepaard schrok van de pausmobiel en wierp de berijdster van de rug. Franciscus liet de stoet onmiddellijk stoppen en bleef bij de agente tot enkele ogenblikken later een ambulance was gearriveerd.

Hij vroeg tijdens zijn bezoek vergiffenis voor de seksuele wandaden van sommigen van zijn personeel, maar onder andere slachtoffers van seksueel misbruik door priesters namen dat met een korreltje zout.

Veel Chilenen hebben namelijk nog steeds moeite met zijn beslissing om een bisschop, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik, aan te stellen als hoofd van een bisdom.

Vermoedelijk een boze Chileen liet de ontevredenheid merken door de Heilige Vader een handdoek in het gezicht te gooien.

Daar hield de controverse rond de Pontifex Romanus niet op. Her en der werden wenkbrauwen gefronst bij zijn overweging om een (kleine) wijziging aan te brengen in een van de meest gebeden gebeden.

Overige berichten