fbpx

Barbados is iedereen geld schuldig

De regering van Barbados is begonnen met inleidende gesprekken met een groot aantal schuldeisers: “De overheid is bijna iedereen op Barbados geld schuldig,” zegt minister Ryan Straughn van Financiën.

Volgens Nation News geeft Straughn de voorkeur aan terugbetaling, maar dat zou “een gefaseerd proces” zijn, aangezien het land 1,2 miljard dollar schuld heeft, er tientallen schuldeisers zijn, en de aanpassingsperiode onder het Barbados Economic Recovery Transformation (BERT) -programma aan de gang is.

Hij weigerde een overzicht van schuldeisers te geven en zei dat hij de schulden “zo rechtvaardig mogelijk” wil behandelen.

“De waarheid is dat de schuld meer dan een miljard dollar bedraagt. De regering is bijna iedereen in Barbados geld schuldig,” gaf hij toe.

BEKIJK OOK
MinOWC keurt immoreel en wangedrag studenten Imeao 4 af

Straughn zegt dat zijn regering de slechtste financiële situatie heeft geërfd dan welke andere regering dan ooit in de geschiedenis van Barbados.

“Met een geërfde overheidsschuld van bijna 15 miljard dollar, zou je denken dat we een inkomen hadden van meer dan 20 miljard … In 2007 bedroeg ons BBP 9,1 miljard dollar, maar onze overheidsschuld was 6,5 miljard dollar, toen hielden we nog geld over” schrijft LOOP News Barbados