fbpx

Bankpresident van Trikt rondt studie International Executive Master of Finance and Control af

GFC NIEUWS- Centrale Bankpresident, Robert van Trikt, heeft donderdag zijn studie ‘International Executive Master of Finance and Control’ afgerond aan de Maastricht University School of Business in Nederland.

Hij verdedigde met succes zijn scriptie met als titel “How To Manage Strategic Control of Conglomerates In Developing Countries”.

Met het afronden van deze studie komt de Bankpresident zijn belofte na die hij kort na zijn aantreden op de Bank, in maart dit jaar, had gedaan. Hij had toen beloofd dat hij er alles aan zou doen om de studie aan de Universiteit van Maastricht waarmee hij bezig was nog dit jaar af te ronden.

Een prestatie, gezien zijn drukke werkzaamheden op de Bank. De Bankpresident is een groot voorstander van scholing en stimuleert en motiveert het personeel om zich steeds verder te scholen.

Met het afronden van zijn studie geeft hij inhoud aan de leuze die hij zelf hoog in zijn vaandel draagt, “lead by example”.

BEKIJK OOK
Ramdin bepleit versterking bilaterale relatie met Venezuela

De International Executive Master of Finance and Control (MSc & RC) is overigens niet de eerste titel die de Bankpresident op zak heeft. Zijn bachelor Economie aan de Rotterdamse School of Applied Sciences rondde hij af alsook zijn Masterstudie aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen.

Van Trikt studeerde vervolgens af met een MSc in Accounting aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en als International Executive Master Financial Control / Register Controller aan de Universiteit van Maastricht, waarna hij de Master Class Controllership aan de Fudan University in Shanghai, China (2013) voltooide.

Directie en personeel feliciteren de Bankpresident met het behaalde resultaat en vertrouwen erop dat hij de opgedane kennis mag gebruiken voor de verdere opbouw van Suriname in het algemeen en de Bank in het bijzonder.