Bananen relatief erg goedkoop in Suriname

Bananen

GFC NIEUWSREDACTIE- De prijs van bananen in Suriname is in vergelijking met andere fruitsoorten relatief laag. Voor ruim 12 bananen betaalt men in de supermarkt circa 90 Surinaamse dollars, blijkt uit onderzoek van GFC.

Ter vergelijking: voor dat aantal andere soorten vruchten is men over het algemeen al honderden SRD’s kwijt.

Organisaties zoals de World Health Organization (WHO) en andere voedings- en gezondheidsinstellingen benadrukken het belang van fruit en groenten, waaronder bananen, in een gebalanceerd dieet.

Een banaan is een voedingsrijke vrucht, boordevol essentiële voedingsstoffen zoals kalium, vitamine C, vitamine B6 en voedingsvezels. Daarnaast bevatten ze ook magnesium en antioxidanten.

Het eten van bananen biedt tal van voordelen. Kalium helpt bij het reguleren van de bloeddruk en ondersteunt de spier- en zenuwfuncties.

Vitamine B6 speelt een cruciale rol in de hersenontwikkeling en -functie en helpt het lichaam aminozuren om te zetten. De voedingsvezels bevorderen een gezonde spijsvertering.

Bovendien kunnen bananen snel energie leveren, waardoor ze een uitstekende voedselkeuze zijn voor vóór of na een training.

OOK INTERESSANT
Hittegolven veroorzaken alarmerende stijging in grasbranden