fbpx

Baggerproject stopgezet vanwege betalingsachterstand

GFC NIEUWS- Het baggerproject dat eerder dit jaar in maart is aangevangen, is stopgezet vanwege een betalingsachterstand.

De overeenkomst voor de uitvoering van dit project is in 2019 getekend. “Dit project is in gevaar”, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

De kosten zijn geraamd op ongeveer 56 miljoen USD. “Er is niet betaald voorzitter”, aldus minister Nurmohamed op vrijdag 18 september 2020 in het parlement. Hij heeft vervolgens gewezen op de noodzaak van de voortzetting van dit project.

“Dit is een van de projecten die wij belangrijk vinden. Het bedrijfsleven en de regering vinden het belangrijk. De regering gaat door met dit project. Wij gaan de bagger fee innen. Wij gaan nieuwe financieringsmogelijkheden bekijken”, aldus de OW-minister. Hij geeft verder aan dat er ook getracht zal worden de originele strekking van het project te behouden.

BEKIJK OOK
Het wordt steeds gekker in Suriname: wel miljoenen dollars voor gebouw, maar niet voor medicijnen

“Als we vanavond nog overeenstemming kunnen bereiken, dan gaan wij met de nul-optie het project herstarten.” De bewindsman heeft aangegeven dat in december 2019 de status qua voorschotten zeven miljoen USD was. Vervolgens hem zijn geen van de declaraties van het uitvoerende bedrijf betaald.