Badpak van juf Tatyana doorn in het oog van preutse ouder, juffen ontslagen vanwege kleding

Redactie GFC Nieuws — Verhitte gemoederen in Rusland, nadat Tatyana Kuvshinnikova was ontslagen. De schooljuf had op sociale media foto’s geplaatst waarop zij poseerde in een keurig badpak en een jurkje dat iets boven haar knieen eindigde. Een ouder nam daar aanstoot aan, waarna juf Tatyana de klas uit vloog.

De juf kan het nog steeds niet bevatten. Zij verbaast zich ook over de plannen van het Russische ministerie van Onderwijs. Dat wil regels invoeren voor het gedrag van leerkrachten op sociale media.

Die regels moetn volgens onderwijsminister Olga Vasilieva de onderwijzers helpen een ‘professioneel online-imago’  te creeren.

Er komen namelijk steeds meer berichten over onderwijsgevenden die hun baan kwijtraken. De reden: ouders of de schoolleiding vonden hun posts op sociale media niet netjes.

Andere leerkrachten maakten zich zo boos over het verhaal dat zij – zowel vrouwen als mannen – een soort flashmob organiseerden door hun foto’s in badpakken, ondergoed en sportkleding online te zetten onder de hashtag #leerkrachtenzijnookmensen.

Overige berichten