fbpx
Badpak van juf Tatyana doorn in het oog van preutse ouder, juffen ontslagen vanwege kleding

Redactie GFC Nieuws — Verhitte gemoederen in Rusland, nadat Tatyana Kuvshinnikova was ontslagen. De schooljuf had op sociale media foto’s geplaatst waarop zij poseerde in een keurig badpak en een jurkje dat iets boven haar knieen eindigde. Een ouder nam daar aanstoot aan, waarna juf Tatyana de klas uit vloog.

De juf kan het nog steeds niet bevatten. Zij verbaast zich ook over de plannen van het Russische ministerie van Onderwijs. Dat wil regels invoeren voor het gedrag van leerkrachten op sociale media.

Die regels moetn volgens onderwijsminister Olga Vasilieva de onderwijzers helpen een ‘professioneel online-imago’  te creeren.

Er komen namelijk steeds meer berichten over onderwijsgevenden die hun baan kwijtraken. De reden: ouders of de schoolleiding vonden hun posts op sociale media niet netjes.

Andere leerkrachten maakten zich zo boos over het verhaal dat zij – zowel vrouwen als mannen – een soort flashmob organiseerden door hun foto’s in badpakken, ondergoed en sportkleding online te zetten onder de hashtag #leerkrachtenzijnookmensen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…