fbpx

Badmintonspeler Sören Opti vandaag in actie tijdens CAC Games

Sören Opti is dinsdagmiddag vijf uur Surinaamse tijd de voorlaatste Surinamer die zijn opwachting maakt tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen. De badmintonspeler heeft een ontmoeting tegen de topgeplaatste Kevin Cordón op schema. De tegenstander van Guatemala won acht jaar terug in Puerto Rico drie gouden medailles: mannenenkel, dubbel en landenwedstrijd.

Opti bereidt zich voor alsof het een “normale wedstrijd” is. Hij geeft aan vaker tegen toppers te hebben gespeeld en wijst erop dat ook zijn tegenstander misstappen kan maken. Mocht de Surinamer toch nog verliezen dan gaat hij proberen niet kansloos onder uit te gaan. “Ik ben in shape, ik voel me goed en ben er ready voor.”

Opti heeft zich goed voorbereid en heeft van maart tot en met april geparticipeerd in een trainingskamp in Guatemala. Hoewel hij in april in de eerste ronde van het Pan-Amerikaans badmintonkampioenschap – zijn eerste als seniorenspeler – werd verslagen, blijft de speler geloven in zichzelf. “In de sport gaat het om stapvoet groeien.”

Coach Keith Sjauw Mook erkent dat Opti “een grote uitdaging” voor zich heeft, maar zegt dat ze optimaal voorbereid zijn. Sjauw Mook heeft Cordón geëvalueerd tijdens de landenwedstrijden in Colombia. “En samen hebben we oude beelden bestudeerd en gekeken welke tactiek de beste is. Sowieso wordt het een niet te agressieve aanpak tegen Kevin, want hij is ervaren. We gaan voor varierend spel.”

Beachvolleybal

De beachvolleyballers hebben zondag de groepsfase afgesloten: Joshua Dwarkasing en Keven Sporkslede verloren van Venezuela, terwijl Cheryl Brunings en Sandrina Hunsel wonnen van Sint Kitts en Nevis. In poule D eindigden de vrouwen als voorlaatste met een 1-2 winst-/verliesstaat, de mannen werden laatste in groep F met drie nederlagen.

BEKIJK OOK
Wegblijven CKay buiten schuld van Global Music events 1

Maandag kwamen beide teams in actie in de verliezersronde waarin wordt gespeeld om de bezetting van de plekken dertien tot en met 22. Om acht uur ‘s avonds Surinaamse tijd wonnen Brunings en Hunsel van Belize: 21-15, 21-18.

Dwarkasing hadden maandag twee duels. Eerst versloegen ze Haïti (21-14, 21-14) en daarna Honduras 21-13, 21-18. Dinsdagmiddag vier uur Surinaamse tijd spelen de mannen tegen Barbados.

Atletiek

Dinsdag staan Sunayna Wahi en Jeffrey Vanan op de baan voor de 200 meter sprint. Vanan loopt om acht voor half negen ‘s avonds in baan 2 van heat 2. Zijn season-best is 21,12 seconden en zijn personal best 20,97 seconden. ” Ik kan niets beloven, maar ik heb goed getraind dus ik ga lopen. We zien wel.”

Wahi (personal best 23,57, season-best 23,82) loopt om zeventien voor negen in de eerste vrouwenserie. Er zijn zes sprinters en de Surinaamse staat in baan 3. “De 200 meter wordt alles op alles”, zei ze na haar minder succesvolle 100 meter wedstrijd. “Ik ben gieriger en gretiger voor de 200.”

Bij zowel de mannen als vrouwen plaatst de top vier van de drie series zich voor de halve finale. Ook de vier snelste tijden buiten de automatische qualifiers gaan naar de ronde van zestien. De halve finales zijn tussen vijf voor tien en zestien over tien ‘s avonds Surinaamse tijd.(GFC)