fbpx

Badmintonbond en Sport- en Jeugdzaken versterken samenwerking

Het bestuur van de badmintonbond, onder voorzitterschap van Charlene Soerodimedjo, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. De minister is woensdag geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de badmintonwereld.

De bond heeft recent in augustus, na 11 jaar de Caribbean Regional Badminton Confederation (Carebaco) Games in Suriname succesvol kunnen organiseren. Hieraan hebben 7 landen geparticipeerd namelijk Barbados, Trinidad & Tobago, Guyana, Jamaica, Duitsland, Luxenburg en Suriname. Tijdens het toernooi heeft Suriname 77 medailles kunnen bemachtigen waaronder 18 goud, 19 zilver en 40 brons.

Voorzitter Soerodimedjo is blij met de kennismaking en hoopt op de continuïteit van de samenwerking. Zij heeft de minister geïnformeerd over de visie, behoeftes en activiteiten van de bond. In oktober vinden de nationale kampioenschappen plaats en in november het jaarlijks internationaal meetmoment voor de senioren genaamd Suriname International.

BEKIJK OOK
Waarnemend pg vraagt om gevangenneming Bouterse in 8-decemberstrafzaak

Het bestuur is in januari dit jaar aangetreden en zit tot en met 2020 aan. Momenteel heeft de bond een ledenbestand van ongeveer 400.

De sportminister is onder de indruk van de ontwikkelingen binnen de badmintonwereld. Zij heeft de bond gecomplimenteerd voor de successen die vooral behaald zijn bij de afgelopen Carebaco Games. Hiernaast zijn er afspraken gemaakt met de bond met betrekking tot de samenwerking. De bond heeft kenbaar gemaakt dat er behoefte bestaat aan trainers voor onder andere technieken, mentale en conditietrainingen.

De minister bekijkt de mogelijkheden met de verschillende ambassades hoe zij kunnen voldoen aan die behoefte. Er zal ook gekeken worden naar mogelijkheden om samen met buurtorganisaties jongeren te interesseren in de badmintonsport en te doen aan talentontwikkeling.