Back to the 60’s: Amerikaanse school wil weer rassenscheiding

Met de nieuwe bewoners van het Witte Huis als lichtend voorbeeld, lijken steeds meer Amerikanen terug te willen naar de vijftiger en zestiger jaren.

Back to the 60’s, de jaren van de Million Man March naar Washington D.C., de boycots van stadsbussen, de tijd van Rosa Parks en Martin Luther King jr.

Want hoewel de Civil Rights Act van 1964 elke vorm van gedwongen rassenscheiding verbood – inclusief gescheiden onderwijs – worden leerlingen van de Little Red School House gescheiden naar ras.

De New York Post schrijft dat ouders ontdekten dat leerlingen van de groepen 7 en 8 al sedert het vorige schooljaar les kregen in verschillende lokalen op grond van hun huidskleur. De school is van plan dit uit te breiden naar groep 6.

Veel ouders wisten dat klassen vaak niet meerkleurig waren, maar dat dit beleid was, wisten zij niet. Een aantal ouders meldt dat de rassenscheiding al in de kleuterklas begint.

Little Red is een peperdure privéschool waar veel kinderen van celebrities op zitten.

Schooldirecteur Philip Kassen zou vorige week ouders een e-mail gestuurd hebben, waarin hij uitlegt dat het idee achter dit initiatief is om “meer mogelijkheden voor verbinding en ondersteuning te creëren.”

Na vragen van de media besloot hij van rassenscheiding af te zien, maar toch etnische afkomst zou behouden als “kritische, maar niet primair bepalende factor”.

Foto: Flickr