fbpx
Babyverwisseling van 80 jaar geleden opgelost

GFC NIEUWS- Twee bejaarde mannen in de Verenigde Staten (VS) zijn van mening dat hun leven drastisch is veranderd ten gevolge van een vergissing.

De twee mannen werden als baby’s in het ziekenhuis per vergissing omgewisseld. Ze klagen het ziekenhuis nu aan.

Het gaat om John William Carr en Jackie Lee Spencer, die op 29 augustus 1942 werden geboren in het katholieke St. Joseph ziekenhuis in het Amerikaanse Buckhannon.

De mogelijke verwisseling kwam vorig jaar aan het licht, toen bleek dat zowel Carr als Spencer geen DNA-match hadden met de families waar ze in opgroeiden. Ze bleken echter wél verwant te zijn met de families van de ander.

De mogelijke vergissing heeft ‘levenslange consequenties’ voor de twee gehad, zo schrijven ze in de aanklacht.
Medewerkers van het katholieke ziekenhuis zouden de baby’s destijds met de verkeerde families naar huis hebben gestuurd.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…