Baby zwelt op als een ballon en ontwikkelt haargroei na toediening crème voor droge huid

GFC NIEUWSREDACTIE- Een moeder bleef geschokt achter nadat haar baby in omvang was verdubbeld en haar op haar gezicht begon te groeien nadat ze steroïdecrème had gekregen voor haar droge huid.

Volgens rapporten zochten de ouders van het vijf-maanden-oude meisje medische hulp nadat ze was opgeblazen tot 11 kg.

Nadat de ouders van het meisje haar naar een ziekenhuis in China hadden gebracht, voerden artsen een reeks tests uit om erachter te komen hoe snel het meisje in gewicht aankwam.

Medici zeiden dat ze verbijsterd waren nadat ze door de ouders te horen kregen dat het enige voedsel dat ze kreeg de moedermelk van haar moeder was, die werd getest en normaal bevonden.

Artsen vroegen de ouders om de voedselinname van het meisje te verminderen, maar een maand later was het probleem veel erger.

Na een volgend bezoek aan het ziekenhuis werd de baby overgebracht naar een gespecialiseerde afdeling waar een verpleegster opmerkte dat vier andere baby’s aan dezelfde symptomen leden. De verpleegster vroeg de moeder of ze crèmes op haar dochter had gebruikt.

Een later onderzoek van het product wees uit dat het 30 mg clobetasolpropionaat bevatte, waarvan artsen beweerden dat het maar voor een korte periode had mogen worden gebruikt, schrijft The Sun.

De vijf maanden oude baby had het product minimaal twee maanden gekregen voordat haar ouders de bijwerkingen opmerkten.

Volgens de artsen die het babymeisje behandelen, zullen de hormonen die ze heeft opgenomen moeilijk af te voeren zijn en kan het enkele jaren duren voordat de haargroei uitvalt.

De lotion is sindsdien uit de schappen in China gehaald na berichten van ouders over de bijwerkingen. Voorlopig onderzoek gaf aan dat de dosering hoger was dan die gewoonlijk wordt aanbevolen voor volwassenen en niet bij kinderen had mogen worden gebruikt.

Foto’s: Newsflash