Baby van 15 maanden gewond na aanrijding met zuiplap

Een baby van 15 maanden raakte zaterdag gewond na een aanrijding.

De 53-jarige autobestuurder Ali M., die de aanrijding veroorzaakte, is door de politie van Flora aangehouden.

Deze autobestuurder veroorzaakte op die avond in beschonken toestand een aanrijding aan de Ramboetangstraat. Volgens een onderzoek kwam Ali op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg een aanrijding.

Twee mede-inzittenden en de baby die in de auto van de tegenligger zaten hebben letsels opgelopen en zijn medisch behandeld. De baby heeft een rechterbeen fractuur opgelopen en moet behandeld worden door de orthopeed.

In de auto van de veroorzaker werd een fles Mariënburgrum aangetroffen en in beslag genomen. Ali verklaarde slechts een cup van de rum te hebben gedronken. Hij werd onderworpen aan een blaastest en blies tweemaal de toegestane alcoholpromillage uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De man werd om te ontnuchteren vastgehouden op het politiebureau, maar klaagde over pijn. Hij werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Vanwege inwendige kneuzingen is hij ter observatie onder bewaking opgenomen in de ziekeninrichting.

Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Verkeersunit van Paramaribo.