fbpx
Baby shower lokale kerk voor 10-jarig meisje dat verkracht werd door stiefvader

GFC NIEUWS- Een meisje van tien dat verkracht werd door haar stiefvader kreeg ondanks veel kritiek een baby shower van de lokale kerk om de jonge moeder en haar familie te ondersteunen.

Horacio Insaurralde, 31, uit Argentinië heeft het kind naar verluidt begin 2020 verkracht.

De moeder verbrak ruim twee maanden daarvoor de relatie met de man en ging weer met haar dochter bij haar moeder inwonen. De grootmoeder ontdekte dat de buik van het meisje abnormaal groot werd en brachten ze het meisje naar het ziekenhuis.

De dokters dachten aanvankelijk dat het kind een grote tumor had. Een echografie bracht aan het licht dat ze zwanger is.

De moeder en de gootmoeder stelden voor om de zwangerschap te aborteren.

Abortus wordt in Argentinië slechts uitzonderlijk toegestaan als het leven van de moeder écht in gevaar is. Het meisje was echter al 24 weken zwanger en was een onderbreking van de zwangerschap riskanter dan het behouden daarvan.

De stiefvader is intussen ingesloten.

Om het kind en haar moeder in deze moeilijke periode bij te staan, heeft de kerk besloten om een baby shower te organiseren. Het meisje bevalt binnenkort van een babyjongen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.