fbpx

Baby met tumor in linkerarm naar Colombia

GFC NIEUWS- Baby Cheverny Pakoeh, ampertjes 6 maanden oud, is met hulp vanuit de overheid en de gemeenschap vertrokken naar Colombia voor een medische ingreep.

De baby die een tumor in de linkerarm heeft, kon woensdag samen met de moeder vertrekken naar het land voor de operatie.

Moeder Cherilijn Ardjosemito en vader Revaniël Pakoeh waren beiden op de dag van vertrek heel opgelucht tijdens de overhandiging van donatiegelden die zijn opgehaald door leden van Social Army.

De jongeren van deze organisatie hebben een steentje bijgedragen aan de reis van de ouders.

“Het is gelukt. Ik ben jullie echt dankbaar. Ik weet niet hoe ik jullie moet bedanken, maar zonder jullie was dit alles niet gebeurd. We zouden nog steeds rennen en naar info zoeken, maar dankzij jullie hebben we de juiste stappen kunnen nemen. Ik bedank Social Army, de medici, mijn familie, vrienden en alle mensen die voor onze dochtertje elke dag bid”, zegt moeder Cherilyn.

De ouders namen een bedrag van SRD 11.500 uit handen van de voorzitter van Social Army, Mitchell Matroos.

“Het enige dat nog vergoed moest worden was een borg van USD 500 en USD 500 handgeld, zodat de baby kon vertrekken. Dat bedrag hadden de ouders niet. Nadat de vader ons heeft benaderd voor hulp, hebben wij direct een oproep geplaatst op onze FB-pagina en zijn wij opzoek gegaan naar donoren”, zegt Matroos.

BEKIJK OOK
Landelijk veiligheidscontroles opgevoerd

De ouders geven aan dat zij in eerste instantie heel radeloos waren, omdat zij eerder kregen te horen dat de reis naar Colombia niet zou worden vergoed, maar achteraf bleek dat zij naar het ministerie van Sociale Zaken moesten gaan voor de tickets, die intussen volledig zijn vergoed.

Het totaal medisch kostenplaatje bedraagt SRD 25000,-. Het Staatsziekenfonds (SZF) dekt de kosten voor verblijf, voeding en de medische kosten.

Kindje Cheverny is op 31 maart geboren. Na de bevalling zagen de ouders een zwelling aan haar hand.

De behandelende arts zei dat het vocht was en dat Cheverny medicijnen moest gebruiken tot het wegtrok. Toen ze geen verandering zagen en de zwelling groter werd, gingen de ouders naar een Chirurgie en bleek het een vaatafwijking te zijn.

“Hij vertelde ons dat het een tumor was en dat ze voor een operatie naar Colombia moest afreizen, omdat ziekenhuizen in Suriname het materiaal daarvoor niet daarvoor.

Intussen zijn de moeder en de baby goed aangekomen in Colombia.