fbpx

Baby in ambulance RZW geboren

GFC NIEUWS- Op 14 november jongstleden heeft zich een bijzondere bevalling voltrokken. Een baby werd in de ambulance geboren van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW).
“Ik was in de middagdienst toen er een hoogzwangere dame bij ons op de huisartsenpost van het Regionaal Ziekenhuis Wanica binnen kwam. We hebben gelijk de vitale functies gecheckt en die waren goed”, deelt verpleegster Esther haar ervaring.
“Met spoed hebben wij de patiënt in de ambulance laten plaatsnemen om haar naar het AZP te vervoeren. Uit voorzorg hebben we een kraampakket meegenomen, want het kind stond op het punt om ter wereld te komen”.
Zo reden de ambulancechauffeur, de hoogzwangere mevrouw en zuster Stolk richting Paramaribo. Door haar ervaring bij vorige bevallingen waar ze bij mocht assisteren, wist zuster Stolk precies wat ze moest doen, waaronder ademhalingsoefeningen met de patiënt.
“Zuster Stolk heeft de situatie heel professioneel aangepakt”, zegt Michael Fontini de ambulancechauffeur. “Ze heeft de patiënt echt op haar gemak gesteld”.
Niet lang daarna, rond 19:30 uur, kwam een gezond jongetje ter wereld. Hij werd gewikkeld in een deken en op de moeder’s buik gelegd. Moeder en kind maken het prima.
“Dit is iets wat God heeft gegeven, ik heb gebeden voor kracht en begeleiding zodat ik het kindje gezond en wel ter wereld kon helpen brengen, en dat is me gegeven. Het was een heel speciale ervaring”.
De directie van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is trots op het team, in het bijzonder zuster Esther Stolk met deze bijzondere prestatie.

BEKIJK OOK
Weer significante olievondst voor Surinaamse kust