fbpx
Baby in ambulance RZW geboren

GFC NIEUWS- Op 14 november jongstleden heeft zich een bijzondere bevalling voltrokken. Een baby werd in de ambulance geboren van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW).

“Ik was in de middagdienst toen er een hoogzwangere dame bij ons op de huisartsenpost van het Regionaal Ziekenhuis Wanica binnen kwam. We hebben gelijk de vitale functies gecheckt en die waren goed”, deelt verpleegster Esther haar ervaring.

“Met spoed hebben wij de patiënt in de ambulance laten plaatsnemen om haar naar het AZP te vervoeren. Uit voorzorg hebben we een kraampakket meegenomen, want het kind stond op het punt om ter wereld te komen”.

Zo reden de ambulancechauffeur, de hoogzwangere mevrouw en zuster Stolk richting Paramaribo. Door haar ervaring bij vorige bevallingen waar ze bij mocht assisteren, wist zuster Stolk precies wat ze moest doen, waaronder ademhalingsoefeningen met de patiënt.

“Zuster Stolk heeft de situatie heel professioneel aangepakt”, zegt Michael Fontini de ambulancechauffeur. “Ze heeft de patiënt echt op haar gemak gesteld”.

Niet lang daarna, rond 19:30 uur, kwam een gezond jongetje ter wereld. Hij werd gewikkeld in een deken en op de moeder’s buik gelegd. Moeder en kind maken het prima.

“Dit is iets wat God heeft gegeven, ik heb gebeden voor kracht en begeleiding zodat ik het kindje gezond en wel ter wereld kon helpen brengen, en dat is me gegeven. Het was een heel speciale ervaring”.

De directie van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is trots op het team, in het bijzonder zuster Esther Stolk met deze bijzondere prestatie.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.