fbpx
Facebook Pagelike Widget

Baby geboren met twee penissen, mogelijk een tweeling die niet verder groeide in baarmoeder

GFC NIEUWS- In Egypte is een jongen met 2 penissen geboren. Artsen menen dat dit hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van een tweeling die niet verder groeide in de baarmoeder van de moeder.

De ongebruikelijke case die genoemd wordt in de ‘International Journal of Surgery Case Reports’ beschrijft dat het kindje ook aparte zaadballen heeft en twee urinekanalen, wat betekent dat hij uit beide penissen kan plassen. Verder is het jongetje kerngezond.

Deze case heeft mogelijk te maken met Caudale duplicatie (CD), een zeldzame ontwikkelingsstoornis waarbij structuren, afgeleid van de embryonale cloaca en notochorda, in verschillende mate gedupliceerd worden.

Het jongetje zal over enkele maanden een operatie moeten ondergaan, zodat hij als een normale man kan opgroeien.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…