fbpx

Baby ‘geboren met antilichamen voor Covid-19 nadat zwangere moeder besmet raakte'

GFC NIEUWS- Onlangs werd er in Singapore een baby geboren met antistoffen voor Covid-19.
De moeder raakte in maart besmet met het virus toen ze zwanger was. De geboorte geeft onderzoekers meer inzicht in de mogelijke overdracht van het virus van moeder op kind.
De baby werd in november geboren en was niet besmet met het virus, maar had wel antistoffen voor Covid-19 in het lichaam. Dat schrijf de The Sun.
“Mijn dokter vermoedt dat ik mijn Covid-19-antistoffen doorgegeven heb tijdens mijn zwangerschap”, zei Celine Ng-Chan. De vrouw raakte in maart, toen ze zwanger was, besmet met het virus. Ze had milde klachten, maar verbleef toch twee en een halve week in het ziekenhuis. Ondertussen is ze genezen.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het nog niet duidelijk of besmette zwangere vrouwen het virus kunnen doorgeven aan hun ongeboren kind tijdens de zwangerschap of misschien zelfs tijdens de bevalling.
Momenteel werd het virus ook nog niet gevonden in stalen van het vocht dat rond de baby zit in de baarmoeder. Ook in moedermelk zijn er nog geen sporen van het virus gevonden. Chinese artsen hebben in oktober ook al gerapporteerd dat er baby’s geboren worden met antistoffen, maar die zouden na verloop van tijd wel afnemen.
Artsen uit New York meldden onlangs in een studie dat de overdracht van het virus van moeders naar pasgeboren baby’s zelden voorkomt.

BEKIJK OOK
Vader schiet 17-jarige zoon dood en pleegt daarna zelfmoord