fbpx
Baby bij geboorte even groot als zijn vaders horloge

GFC NIEUWS- Bij zijn veel te vroege geboorte woog hij minder dan een kilo, zijn voetjes waren maar 2 centimeter en toch overleefde wonderbaby Vinnie O’Rourke het.

Bij de geboorte was hij even groot als zijn vaders horloge en was zijn huid nog doorzichtig.

De artsen waarschuwden de ouders nergens op te hopen. De kans dat hun zoontje het zou halen was miniem. Maar wonder boven wonder, verkeert hij nu in blakende gezondheid.

Vinnie onderging een aantal bloedtransfusies, operaties en lag 14 weken lang in de couveuse, maar nu, 4 maanden later, woont hij thuis in Osmondthorpe, Engeland.

Als hij 2 dagen eerder geboren was, hadden de dokter het niet eens geprobeerd, vertelt zijn moeder nu. “Dat vind ik heel eng om me te realiseren. Maar het gaat goed, hij krijgt zelfs geen medicatie meer. We kunnen ons amper voorstellen hoe klein hij was toen hij geboren werd. Wat een geluk, en hij is nog een blije baby ook. Het voelt geweldig om hem eindelijk bij ons te hebben.”

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.