fbpx
Facebook Pagelike Widget

Baasa wil toch meedoen aan verkiezingen

De politieke partij Baasa, die volgens het Centraal Hoofd Stembureau niet mag deelnemen aan de verkiezingen van 25 mei, heeft maandag een bezwaarschrift ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken(Biza).

In eerste instantie ging de Baasa-delegatie naar het Kabinet van de President waar ze toegesproken werden door directeur Eugene van der San. Die verwees de delegatie naar Biza toen duidelijk werd dat het niet om een petitie ging, maar een bezwaarschrift.

Het stuk werd in ontvangst genomen door directeur Adjai Moensie van Biza. De juridische commissie van de verkiezingen zal zich hierover buigen.

Partijraadsvoorzitter van Baasa, Peter Amoida, zegt dat de partij duidelijkheid wil over het niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Hij vindt de uitsluiting onterecht.

Intussen heeft de partijraad het bestuur onder leiding van Nicolaas Priesierie ontslagen. Amoida zegt dat de partij nog geen nieuwe voorzitter heeft maar dat de statuten de partijraad de bevoegdheid geeft om de partij voor de verkiezing in te schrijven.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.