AZP en Militair Hospitaal gaan samenwerken

Met het ondertekenen van een intentieverklaring hebben minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega Ronnie Benschop van Defensie, de eerste stap gezet in de verdere verbetering van de dienstverlening van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), waarbij in de toekomst het volledig Militair Hospitaal(MH) beheerd zal worden door het AZP. Dit historisch moment vond vrijdag plaats bij het MH.

“Wij hebben als directie voldoende nagedacht over de diensten die efficiënter gemaakt moeten worden, dus na dit moment moeten wij samen werken aan de realisatie die beide partijen voordelen zal brengen’, zegt directeur Claudia Marica-Redan na de ondertekening.

Het AZP maakt vanaf 2013 reeds gebruik van een van de vleugels van het Militair Hospitaal (MH), waar de afdeling Verloskunde is ondergebracht.

Vanwege renovatiewerkzaamheden aan het beddenhuis zullen alle afdelingen van het MH volledig benut worden. Zowel minister Benschop als minister Elias hebben AZ op het hart gedrukt het ziekenhuis in de goede staat te houden.(GFC)