fbpx

Chinese restaurants verliezen miljarden door COVID-pandemie gevoede discriminatie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een recente studie heeft een sterke correlatie blootgelegd tussen een daling van bijna 20% in de zaken in Chinese restaurants en politieke retoriek die China de schuld gaf voor de Covid-19-pandemie.

Uit de studie bleek dat aan het begin van de COVID-19-pandemie de anti-Chinese vurigheid consumentendiscriminatie aanwakkerde, wat leidde tot een aanzienlijk verlies van $ 7,4 miljard aan inkomsten voor Aziatische restaurants in 2020.

De bevindingen van de studie werden gepubliceerd in het tijdschrift Nature Human Behaviour.

Volgens Boston College Assistant Professor of Political Science Masha Krupenkin, die co-auteur is van de studie, ondervonden Aziatische restaurants een verlies van 18,4 procent meer inkomsten in vergelijking met niet-Aziatische restaurants.

OOK INTERESSANT
Veel mensen in Suriname wassen hun handen niet na het doodslaan van muskieten

De bevindingen beginnen een scherper punt te zetten op de brede economische kosten van anti-Aziatische discriminatie tijdens de pandemie en de rol van politici die de schuld richtten op China, waar het coronavirus eind 2019 opdook.

De houding ten opzichte van Chinees en niet-Chinees Aziatisch eten daalde snel tijdens de pandemie en deze verandering in attitudes werd gedreven door een mix van het toewijzen van de schuld voor COVID-19-verspreiding aan Aziaten en het ervaren van angst voor Chinees eten, rapporteren de onderzoekers.