Ayurvedisch koken feest van geur, kleur en inspiratie

Maandagmorgen hebben cursisten in het hoofdkwartier van de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre hun eerste Ayurvedische kooklessen gehad van de internationale top chef-kok Wayne Featherstone.

De activiteit is georganiseerd door stichting Art of Living in samenwerking met SHTTC en Trora Catering Service.

Featherstone stelde zich voor als een kok met verschillende stijlen en smaken van koken, die het levendige resultaat zijn van zijn afkomst. Hij is geboren in Londen, heeft een Trinidadiaanse moeder en een Guyanese vader, en groeide op in Nederland.

De organisatie wil door middel van de Ayurvedische kookcursussen van deze top kok, de voordelen van vegetarische voeding bijbrengen en de cursisten laten kennismaken met zelf bereide smaakvolle vegetarische gerechten.

Ayu betekent ‘leven’ en ‘veda’ betekent wetenschap. Ayurveda is dus de wetenschap van het leven en heeft drie focuspunten, te weten: genezing, preventie en gezondheidszorg. In de kookcursus wordt vanuit deze punten gekeken naar de voeding die past bij de verschillende lichaamstypen.

Featherstone zal nog ochtend – en middagcursussen geven in SHTTC in de periode 22-25 juni en ook Nickerie aandoen en daar de kookcursus op 26, 27 en 28 juni afwerken.

Voor opgave en meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de telefoonnummers 8544665, 8532470 of 7430193.

Overige berichten