fbpx
AW&J en UNICEF maken zich sterk voor versterking jongeren

GFC NIEUWS- Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft de vertegenwoordiger van het Kinderfonds van de Verenigde Naties in Suriname (UNICEF), Patrick Matala, ontvangen voor een beleefdheidsbezoek.

Bij deze gelegenheid hebben partijen van gedachten gewisseld over gebieden van eventuele samenwerking in het belang van het Surinaams kind. De geïdentificeerde gebieden kunnen in grote lijnen worden samengevat in: de bestrijding van kinderarbeid en het bevorderen van jeugdparticipatie in het maatschappelijk gebeuren.

Het belang van preventieve bewustwording onder jeugdigen werd ook door allebei benadrukt, vooral tegen de achtergrond van de vele verleidingen die jeugdigen op hun pad tegenkomen.

Met de bedoelde preventie zal worden nagestreefd dat kinderen, verleidingen weerstaan door de juiste keuzes te maken in het leven. Het zal hierbij gaan om doelbewuste beleidsacties vanuit het ministerie.

De geïdentificeerde samenwerkingsgebieden zullen middels technische samenwerking en capaciteitsversterking, Suriname dichterbij de realisatie moeten brengen van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die staan op de Agenda 2030 van de Verenigde Naties (VN).

De meeste van deze doelen hebben direct of indirect betrekking op de behoeften en rechten van kinderen. Het gaat om doelen als het beëindigen van armoede en toegang tot kwalitatief onderwijs. Ten aanzien van capaciteitsversterking is de focus gericht op trainingen op het gebied van onder andere: planning, budgetteren, monitoren en evalueren.

Data en statistieken over onderwerpen gericht op de doelgroep worden door Unicef beschikbaar gesteld, zodat het ministerie mede op basis daarvan het jeugdbeleid kan afstemmen.

Minister Kuldipsingh heeft de vertegenwoordiger van UNICEF geïnformeerd over haar inspanningen om te voorkomen dat kinderen zwichten voor de vele verleidingen. Zo noemde ze de voorlichtingsprogramma’s van het ministerie gericht op jeugdigen en die een groot bereik hebben onder de groep.

De onderwerpen die onder andere haar aandacht hebben zijn: suïcide, internetgebruik, gevaarlijke games, tienerzwangerschap, kinderarbeid, seksueel misbruik en kindermishandeling.

Afgezien van voorlichtingsprogramma’s zal ze zich beleidsmatig inzetten voor een multi-sectorale benadering, waarbij alle stakeholders gericht op de jeugd betrokken zullen worden voor het ontwikkelen van een strategisch preventieplan.

Meer nieuws

Toename aantal doden door corona in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…