Award-uitreiking voor duurzaamste kleine landbouwer van Suriname 2021

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), gaat opnieuw ondanks Covid-19 toch awards uitreiken aan de drie duurzaamste kleine landbouwers van Suriname.

Vanwege Covid-19-maatregelen kan dit niet tijdens het jaarlijkse landbouwcongres dat stichting d’ONS traditioneel organiseert in Hotel Torarica.

De awards en de aangepaste cheques van € 1000,-, € 500,- en € 250,- zullen op 22 oktoberin de Royal Ballroom in hotel Torarica persoonlijk worden overhandigd aan de drie winnaars.

De overhandiging zal plaatsvinden voor een vooraf geselecteerd klein en select gezelschap.

Al sinds 2006 werkt stichting d’ONS aan de duurzame ontwikkeling van Suriname. Door uitwisseling van kennis en ervaring tussen Nederlandse en Surinaamse bedrijven, NGO’s en particulieren.

Het jaarlijkse landbouwcongres organiseert de stichting al sinds 2008 met behulp van Nederlandse bedrijven en diverse partners in Suriname.

Ook dit jaar zullen de Nederlandse sponsors Koppert Cress, het ministerie van LNV en Rijkzwaan de organisatie van dit event mogelijk maken.

Het Surinaamse bedrijf Varross sponsort het prijzenbedrag van de 1e plaats en het zadenbedrijf Bejo uit Nederland doet dat voor de 2e plaats.

Het doel van de award is tweeledig volgens Hendrik Comvalius, directeur van de stichting. “We willen blijven doorgaan om de kleine duurzame landbouwers te stimuleren en met elkaar in contact te brengen, zodat er meer samenwerking gaat plaatsvinden. Dit is ook één van de vereisten voor de award” zegt Comvalius.

“Het tweede doel is dat dit een manier is waarmee de kleine duurzame landbouwers rolmodellen worden voor andere landbouwers, met name de jongeren. En dat werkt in de praktijk,” aldus Comvalius.

Vorig jaar was het Surinaamse bedrijf NAGA’s augurken van de heer Narain uitgeroepen tot het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf van Suriname.

Hij zal op 22 oktober ook bij zijn om het belang van het winnen van een award voor zijn bedrijf en de komende winnaar toe te lichten.