fbpx
Facebook Pagelike Widget

Avondklok werkt niet en zorgt voor meer risico’s in het verkeer na zeven uur ’s avonds

GFC NIEUWS – Het is opvallend dat er veel harder wordt gereden op de Surinaamse wegen tussen zeven uur en acht uur in de avond. Dit brengt ernstige risico’s met zich mee.

Meerdere bezorgde Surinamers laten sinds vorige week aan GFC Nieuws weten dat ze merken dat autobestuurders rondom dit tijdstip haastiger deelnemen aan het verkeer.

“Je kunt merken dat autorijders, maar ook motorrijders en bromfietsers, met hogere snelheden over de weg razen en meer risico’s nemen. Sommige autorijders geven plankgas op de Ringweg. En dit allemaal om nog net op tijd thuis te zijn vanwege de avondklok. Ze willen de regel niet overtreden, wat zorgt voor gevaarlijke situaties”, is hun mening.

Er wordt steeds meer getwijfeld of deze noodwet überhaupt effect heeft op het terugdringen van het aantal coronabesmettingen.

“Het is gewoon de grootste nonsens om mensen vanaf 20.00 uur op te sluiten in huis. Het werkt niet! Fysieke ontmoetingen worden simpelweg verschoven naar tijden waarop alles wel mag”.

“Bovendien is er door deze gecreëerde tijdskrapte veel minder spreiding van mensen die bij elkaar komen. Er komen juist meer tegelijkertijd met z’n allen bijeen door de tijdsdruk. Niet alleen in het verkeer is dat zo, wat te merken is aan de lange files, maar ook op andere ontmoetingsplekken is het drukker”, zeggen critici.

 

 

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…