fbpx

Avondklok werkt niet en zorgt voor meer risico's in het verkeer na zeven uur 's avonds

GFC NIEUWS – Het is opvallend dat er veel harder wordt gereden op de Surinaamse wegen tussen zeven uur en acht uur in de avond. Dit brengt ernstige risico’s met zich mee.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsMeerdere bezorgde Surinamers laten sinds vorige week aan GFC Nieuws weten dat ze merken dat autobestuurders rondom dit tijdstip haastiger deelnemen aan het verkeer.

“Je kunt merken dat autorijders, maar ook motorrijders en bromfietsers, met hogere snelheden over de weg razen en meer risico’s nemen. Sommige autorijders geven plankgas op de Ringweg. En dit allemaal om nog net op tijd thuis te zijn vanwege de avondklok. Ze willen de regel niet overtreden, wat zorgt voor gevaarlijke situaties”, is hun mening.

BEKIJK OOK
Personeel St. Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis: uw zorg kunnen wij niet meer garanderen

Er wordt steeds meer getwijfeld of deze noodwet überhaupt effect heeft op het terugdringen van het aantal coronabesmettingen.

“Het is gewoon de grootste nonsens om mensen vanaf 20.00 uur op te sluiten in huis. Het werkt niet! Fysieke ontmoetingen worden simpelweg verschoven naar tijden waarop alles wel mag”.

“Bovendien is er door deze gecreëerde tijdskrapte veel minder spreiding van mensen die bij elkaar komen. Er komen juist meer tegelijkertijd met z’n allen bijeen door de tijdsdruk. Niet alleen in het verkeer is dat zo, wat te merken is aan de lange files, maar ook op andere ontmoetingsplekken is het drukker”, zeggen critici.