Avondklok blijkt nauwelijks effect te hebben

GFC NIEUWSREDACTIE- De discussie over de effectiviteit van de avondklok heeft een nieuwe impuls gekregen. De avondklok blijkt niet of nauwelijks te werken om het aantal coronabesmettingen te verminderen.

Overheidsfunctionarissen in Frankrijk zijn tot die conclusie gekomen nadat er al weken geleden een avondklok in het land werd ingesteld en de besmettingen toch niet significant zijn gereduceerd.

President Emmanuel Macron heeft zijn ministers opdracht gegeven om andere coronamaatregelen te bestuderen. Ook wil hij de effectendata van de avondklok die is gesteld van 18.00 uur – 06.00 uur grondig evalueren.

Ook in Suriname zijn er critici die aangeven dat de avondklok een zinloos paardenmiddel is omdat mensen in een door de overheid “geperste” vrije periode toch evenveel fysieke risicovolle contactmomenten hebben.

Er zou om de virusbesmettingen omlaag te brengen veel meer nadruk gelegd moeten worden op de 4 preventiemaatregelen die echt werken. 2 meter afstand van elkaar bewaren, ook in familieverband, gesloten ruimtes veel beter ventileren -wat nauwelijks gebeurt, het gebruik van mondkapjes en de handhygiëne in acht nemen.

Overige berichten