Avondklok blijft van kracht van 19.00 tot 05.00 uur

GFC NIEUWSREDACTIE- De avondklok blijft van kracht van 19.00 tot 5.00 uur.
Dit deelde de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, vandaag mee op een persconferentie.
De minister benadrukte dat overheidskantoren gesloten blijven tot 16 januari, met uitzondering van essentiële diensten. De scholen die op 6 januari zouden starten, blijven nog dicht voor 2 weken.
De regering roept de samenleving op om nog steeds thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.
De volgende maatregelen zijn vanaf 2 – 16 januari van kracht:
Maatregel 1
Het uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen;
Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend.
Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de Covid-19 maatregelen.
Maatregel 4
Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.
Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.
Maatregel 6
In de periode van 3 januari tot en met 16 januari zijn de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten gesloten:
a. Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging; afhalen blijft mogelijk tot 7 uur pm en levering tot 10 uur pm
b. nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke;
c. bordelen;
d. bars;
e. recreatieoorden;
f. casino’s;
g. gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
h. kansspelkantoren;
i. sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden;
j. contactberoepen, waaronder kappers, kapsalons en barbershops.
Met uitzondering van medische beroepen
Maatregel 7
De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits:
a) Wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en
b) Uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.
Maatregel 8
Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.
Maatregel 9
Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.
Maatregel 10
Alle overheidskantoren en scholen zullen in de periode van 3 januari 2021 tot en met 16 januari 2021 worden gesloten. Dit besluit zal tussentijds worden geëvalueerd. De essentiële diensten bij de overheid blijven onder aangepaste condities open.
Opmerking
De Centrale markt en de zogeheten noodmarkt te Poelepantje blijven gesloten tot 9 januari ter implementatie van de Covid-protocollen voor markten.

Overige berichten