fbpx
Autohandelaar opgelicht, verdachte aangehouden door RBT Regio West

GFC NIEUWS- De 32-jarige Urwin S. is op 4 september aangehouden door de politie van Munder voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte.

Een autohandelaar deed een week geleden aangifte tegen de verdachte Urwin die via internet banking voor een auto zou moeten betalen. Dit zou de tweede auto zijn die Urwin, via internet banking, bij de autohandelaar zou kopen.

Bij aankoop van de eerste auto door Urwin is alles goed en vlot verlopen. Dit schonk het vertrouwen bij de autohandelaar dat alles in orde was toen Urwin een tweede auto weer via dezelfde procedure bij hem kwam kopen.

Nadat Urwin een geld overmakingsbewijs afgegeven had kreeg hij van de autohandelaar een voertuig ter waarde van USD 13.500,-.

Zoals gebruikelijk werden de originele autodocumenten niet aan Urwin meegegeven. De autohandelaar zou de originele stukken aan Urwin geven nadat zijn bank had bevestigd dat de USD 13.500,-op zijn bankrekening gestort was.

Enkele dagen na de verkoop van de auto werd het duidelijk voor de autohandelaar dat Urwin de USD 13.500,- niet naar zijn bankrekening had overgemaakt en dat het door Urwin aan hem afgegeven overmakingsbewijs vermoedelijk vals was. Hij probeerde in contact te treden met Urwin, maar die liet niets van zich horen.

Uiteindelijk deed de autohandelaar aangifte tegen Urwin bij de politie van Munder.

Goed speurwerk bracht naar voren, dat Urwin zich in het Westelijk deel van ons land bevond.

In samenwerking met de Gewestelijke Politie Regiocommandant wist het Regio Bijstand Team West(RBTW) de verdachte op te sporen, aan te houden en over te dragen aan de collega’s van Munder.

Urwin kon geen bewijs aan de politie overhandigen van de overmaking van USD 13.500,-. naar een bankrekening ten gunste van de autohandelaar.

In plaats daarvan verklaarde hij, dat hij het voertuig als onderpand had gegeven aan een geldschieter bij wie hij USD 2.250,-geleend had.

De geldschieter had zaken met Urwin gedaan omdat die vervalste autodocumenten overhandigd had.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…