fbpx

Auto rijdt Australische school binnen: twee doden

In Australië kwamen dinsdagmorgen twee kinderen om het leven toen een vrouw hun klaslokaal binnenreed. De politie denkt dat het ongeluk gebeurde toen de bestuurster probeerde te parkeren.

Er zaten 24 kinderen in het lokaal met hun onderwijzeres toen een 52-jarige vrouw haar auto het houten gebouw van de Banksia Road Primary School in Sydney inreed.

Twee jongetjes van acht werden in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis, maar stierven aan een hartstilstand. Drie meisjes van acht en negen moesten ook worden opgenomen. Zestien kinderen en de onderwijzeres werden ter plaatse behandeld aan hun verwondingen.

OOK INTERESSANT
Wegomlegging Onafhankelijkheidsplein

Ouders, die na de eerste berichtgeving over het ongeluk in paniek naar de school waren gekomen, tilden gezamenlijk de auto op om één van de jongens vanonder de auto te krijgen.

De vrouw die de auto bestuurde is aangehouden. De politie denkt dat het ongeluk geen opzet was, maar ontstond door een ongelukkige manoeuvre.  De chauffeuse trapte vermoedelijk op het gaspedaal toen zij wilde remmen.