Australische triatleet Nathalie Birli overleeft ontvoering nadat ze belager overtuigde om haar vrij te laten

GFC NIEUWS-Een Australische triatleet overleefde een ontvoering, nadat ze eerst door haar belager werd aangereden met een voertuig, vastgebonden met buizenplakband en gebracht naar een afgelegen huis waar ze uren werd opgesloten, totdat ze de man overhaalde om haar te laten gaan.

Een 33-jarige man is door de politie gearresteerd.

Nathalie Birli, 27, was dinsdagmiddag aan het trainen op haar fiets op een weg in Kumberg in het zuiden van Australië toen ze werd ontvoerd.

Haar ontvoerder wiens naam niet is prijsgegeven vanwege privacy regels in het land, werd woensdag gearresteerd.

Birli zegt dat ze op haar fiets zat toen een auto haar ramde, waardoor ze kwam te vallen. Ze brak haar linkerarm. Vervolgens sloeg de belager de vrouw met een stok en sleurde haar naar het voertuig.

Birli, die een 14-maanden-oude zoon heeft, zegt dat ze het bewustzijn verloor. Toen ze weer bijkwam, was ze gebonden aan een stoel.

“Hij was vol wraak,” vertelt de vrouw in een interview. “Hij blinddoekte me, dwong mij om alcohol te drinken en had constant een mes in zijn hand.”

Op een gegeven moment bedekte hij haar mond en neus en dacht Birli dat hij haar wilde stikken, echter stopte hij na enkele seconden.

De man bracht haar daarna in een badkuip waarin ze moest zitten in koud water.

De situatie wijzigde toen Birli een opmerking maakte over de vele orchideeën in het huis en aangaf dat ze heel veel van ze houdt.

“Plotseling veranderde hij en was heel lief voor me,” zegt Birli. Hij vertelde dat hij een tuinman was en begon te praten over hoe slecht zijn leven is – “een vader die overleden is, een moeder die verslaafd is aan alcohol en een vriendin die hem heeft verraden.

Birli zei dat ze dat moment gebruikte om een “deal” met hem aan te gaan.

“’Laten we doen alsof het een ongeluk was,’ stelde ik aan hem voor, ‘en je laat me gaan.'”

“Hij ging akkoord, bevrijdde me van de plakband en bracht me thuis.”

“Ik rende naar beneden, deed de deur op slot en belde mijn partner meteen op,” vertelt Birli verder.

De politie was in staat om de man op te sporen en te arresteren.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...