fbpx
Auditief beperkten controleren kiezerslijst

Personen met een auditieve beperking hebben op zaterdag 21 maart de gelegenheid gekregen om te kijken of ze voorkomen op de kiezerslijst.

De kiezerslijsten zijn sinds 15 maart 2015 afgesloten, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op verzoek van de Stichting Doven Belangen de groep in de gelegenheid gesteld om te controleren of ze voorkomt op de kiezerslijst, zegt de Commissie Voorlichting Verkiezingen.

Van de 28 personen die dit controleerden, kwam iedereen voor. Van één persoon was de identiteitskaart vervallen en een andere maakte van de gelegenheid gebruik om een schriftelijk verzoek tot verhuizing te doen. Deze aangifte tot verhuizing zal geen effect hebben op de definitieve kiezerslijst, omdat die lijst al is afgesloten.

In navolging op de controle van de kiezerslijsten, zal op 28 maart 2015 de werkgroep Identiteit ook bij de Kennedy stichting aanwezig zijn om met een mobiele unit identiteitskaarten te maken voor auditief en visueel beperkten.

De afspraak om de groep auditief en visueel beperkten zoveel mogelijk tegemoet te komen in het verkiezingsproces, werd gemaakt op 12 maart 2015 tijdens een ontmoeting tussen directeur Adjaykoemar Moensi van Binnenlandse Zaken en de Nationale Stichting Blindenzorg Suriname, de Stichting Doven Belangen en Care4U foundation.

Tijdens dat onderhoud werd ook aandacht gevraagd voor aangepaste voorlichting voor die doelgroep. In de Commissie Voorlichting Verkiezingen wordt daaraan gewerkt.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.