fbpx
Atletiekbaan SOSIS enorm verwaarloosd

Surinaamse atleten zijn niet te spreken over de slechte toestand waarin de Atletiekbaan al geruime tijd verkeert.

De Atletiekbaan op SOSIS werd in februari 2007 officieel geopend door de SAB in samenwerking met de Atletiekunie en het ministerie van Sport- & Jeugdzaken. Deze baan heeft mede ervoor gezorgd dat Suriname na decennia weer getalenteerde topsprinters heeft kunnen produceren gedurende de periode 2007-2016, zeggen de verontruste atleten.

Namen zoals Kirsten Nieuwendam, Jurgen Themen, Sunayna Wahi, Danielle Clark, Ramona van der Vloot, Ifrish Alberg en vele anderen blijven nog vers in het geheugen van de atletiek gemeenschap, omdat zij allen goede prestaties hebben geleverd op zowel nationaal alsook internationaal niveau. “Wij hebben met zijn allen keihard getraind op deze baan, maar de wijze waarop het er nu uitziet, is gewoon triest. Foei toch!”

Onze huidige toppers z.a.: Miguel van Assen, Jeffrey Vanan, Alicia Grootfaam, Monifah Djoe, Janique Pallees e.a. hebben geen andere keus dan hierop te trainen. De bezorgde atleten vinden dit een zeer gevaarlijke situatie.

Zij vinden het daarom niet kunnen dat het ministerie van Sport & Jeugdzaken niet investeert in de Atletiekbaan. “Maar wat schetst onze verbazing? Er wordt gewoonweg eerder prioriteit gegeven aan het aanleggen van de zoveelste kunstof voetbalveld in Suriname op SOSIS, terwijl de atletieksport samen met zwemmen, taekwondo en badminton voor de meeste internationale medailles zorgen tijdens regionale en internationale toernooien. Ongelofelijk!”

Ze stellen verder: “wij kunnen niet langer zo een ‘tje poti’ mentaliteit hebben als atleten. A sari! Ministerie van Sport- en Jeugdzaken stoppen jullie dat geld in de sporten die presteren voor Suriname. Wij willen dat de baan nu aangepakt wordt! Liever vandaag dan morgen”.

Politici moeten volgens de boze atleten nu niet proberen om politiek te scoren met sport, “want voor de ontwikkeling hiervan is een standaard voorwaarde het hebben van goede sportaccomodaties”.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.